Aparment Redesign by Atelier Pierre-Louis Gerlier - architecture and design

Aparment Redesign by Atelier Pierre-Louis Gerlier



Located in Saint Germain des Près, Paris, France, this tiny apartment has been completely redesigned in 2021 by Atelier Pierre-Louis Gerlier.

Description
Our customers who live mainly in the countryside, wanted a cocoon during their stay in Paris. They bought a small apartment ideally located in the famous district of Saint Germain des Près, but quite old and very dark.Their main wish was to feel like in a hotel with a simple and pure decoration.
We have completely reorganized the apartment while maintaining the existing charm of this old building. All the water rooms (kitchen, shower room, WC) are integrated behind a “curved wall” covered with paneling that create a diagonal perspective to increase the impression of space. The floor is in light beige waxed concrete throughout the apartment in order to unify the whole and reflect maximum light. The living room walls are light green while those of the toilet and the bathroom are dark green waxed concrete for more intimacy. Photography courtesy of Atelier Pierre-Louis Gerlier
Visit Atelier Pierre-Louis GerlierThe post Aparment Redesign by Atelier Pierre-Louis Gerlier first appeared on HomeAdore.

...
_MFUENTENOTICIAS homeadore
_MURLDELAFUENTE https://homeadore.com/

--------------------------------
 
Studio Swine to create "blossoming sculpture" for COS in Milan

henning larsen breaks ground on sundby school in denmark, creating a sculptural landscape

16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece

with tools from nature itself, a special architectural experience is composed offering spatial springboards to our senses. The post refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA?s ?terminal? music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia

the coziness valley wants to be a meeting point, a sports-culture- and leisure urban diffuser, a warm exchange, a courageous mixture of local activities. The post gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group?s spiraling ?marsk? watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London\'s Saint John\'s Wood...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Blackened Steel Modernist Home in Boulder by Arch11

The house itself is a simple composition; a square base, clad with precision in a random pattern that recalls the new England stonework of Marcel Breuer and supports a rotated ?L? -shaped second story clad in blackened steel. Continue reading
16-05-2021 22:10 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom | architecture &...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower environmental impact

the mazda MX-30 only offers a 125 mile range, but hold on, open the carriage-like doors, take a seat in the cabin made from recycled plastics, and stay for the ride? The post mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO?s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Breathtaking contemporary mountain home in Steamboat Springs

This two-story contemporary mountain home was designed in 2016 by Vertical Arts Architecture, located in Steamboat Springs, Colorado. The homeowner requested that the design of their home feel warm and cozy yet have a modern aesthetic. The...
09-01-2017 21:40 - ( Interior Design )
-------------------------------------