Atelier Kento Eto designs minimal black house hiding lofty interiors - architecture and design

Atelier Kento Eto designs minimal black house hiding lofty interiors



A house in Japan by Atelier Kento Eto is clad entirely in black corrugated metal with sliding doors that reveal a double-height hall with white walls.
Located in the town of Kadogawa in Miyazaki Prefecture, the square house combines living areas with a large open space to cater to the owner's frequent visits from friends.

Atelier Kento Eto put a lofty hall at the heart of the plan, flanked on either side by two more private wings.
Aside from the central sliding doors, just one window on to an upstairs bedroom marks the building's exterior.

A small projecting section shelters the front door.
Sliding wooden at either end of the central hall allow it to be opened up to the outside.

This through-route links the garden to the north with views out to a rural landscape to the south. "By connecting the central hall and each room through openings on the walls and the ceilings, the boundaries between the rooms are obscured and openness is maximised within the limited volume," explained the studio.

While the layout on the ground floor has been kept relatively undefined, a series of different surfaces such as a raised, stage-like wooden area encourage different uses.

Thin steel bridges and large openings between rooms connects parts of the home both physically and visually.

The openings also encourage the flow of fresh air throughout the home.
The pale wooden beams of the home's structure have been left exposed on the interior.

White-painted walls and pale wood fixings...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Petcube Play allows you to interact with your pets remotely from a smartphone

Quantum Stealth "invisibility cloak" can conceal people and entire buildings

11-11-2019 21:59 - ( architecture TV )


olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Liminal at Melbourne Design Week 2019

Liminal Inspired by Lake Tyrrell, this collaborative installation experiments with product design, visuals, soundscapes and materiality to explore and peep into a world where shifting moments reshape our design experiences. Liminal is an...
02-03-2019 21:52 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Make uses bronze and stone for St James's Market redevelopment | Architecture | Dezeen

Make architecture studio has completed the first phase of St James\'s Market redevelopment, featuring a block with a ribbon-like stone and bronze facade and the restoration of a late 19th-century building, as shown in this video produced by...
25-02-2020 22:04 - ( architecture TV )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Long Museum West Bund | Atelier Deshaus

Designed by Atelier Deshaus, Long Museum West Bund is located at the bank of Huangpu River, Xuhui District, Shanghai Municipality, the site of which was used as the wharf for coal transportation. Before the commencement of the design, a...
11-10-2018 21:53 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Cl House / Steverlynck+Iglesias Molli Arquitectos

The house is located in Carmelo Golf & Polo Country Club, 8km away from Carmelo, a 20.000 people town in the Department of Colonia, Uruguay.
03-04-2016 21:40 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

harry nuriev channels color, fashion, and furniture for HYPEBEAST magazine?s ignition issue

the multi-faceted creative draws from his own work, and bold neon colorways for the energetic trio of cover artworks. The post harry nuriev channels color, fashion, and furniture for HYPEBEAST magazine’s ignition issue appeared first on...
25-02-2020 22:03 - ( Architecture )


olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Loft 78 in Roma – 40 sqm Apartment Renovated by Maurizio Constanzi

Italian architect Maurizio Costanzi has conceived and designed this loft apartment in Rome. The Loft 78 project consists in the renovation of 40 square meters apartment,? Continue reading
15-11-2016 21:55 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Hanok 3.0 / Hyunjoon Yoo Architects

Single Floor Hanok  :  Hanok 1.0
18-07-2016 21:41 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

The Audo hotel, Copenhagen | Interiors | Dezeen

Copenhagen\'s The Audo is a hybrid of a hotel and a furniture showroom says Menu founder Bjarne Hansen, in this video produced by Dezeen for the AHEAD awards. The Audo, which was awarded the title of New Concept of the Year at the 2019 AHEAD...
25-02-2020 22:04 - ( architecture TV )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Teknion Receives Multiple New Product Awards at NeoCon 2019

At the 51st edition of NeoCon?s Best of NeoCon Awards, Teknion Corporation?s new products received an Innovation Award for the Teknion Bene Box in the Furniture Collections for Collaboration category, and a Best of NeoCon Gold award for its Tek Vue...
25-06-2019 22:06 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Thinking outside the box: Modern barn conversion in Australia

This modern barn conversion features rustic-luxe details, conceived by architecture studio Built by Wilson, located in the countryside of Victoria, Australia. This old barn breathes new life, one that is more luxurious than its past life. There is...
25-08-2016 21:38 - ( Interior Design )


olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

ASPECT Studios calls for more green rooftops in Brisbane

Proposed changes by Brisbane City Council under Brisbane City Plan that incentivise the inclusion of green rooftops by residential developers have been warmly received by developers. The changes will enable developers to include communal green...
04-02-2019 21:54 - ( Architecture )
olafur eliasson installs ?northwest passage? at MIT to highlight effects of global warming

Xintai Warehouse Renovation / Kokaistudios

The project is located in Shanghai, on the North bank of the Suzhou Creek. The area, once the vibrating industrial engine of the colonial Shanghai,  is today undergoing an unprecedented and controversial process of transformation, where consistent...
22-06-2016 21:39 - ( Architecture )
-------------------------------------