Clatterbridge Cancer Centre in Liverpool, NHS Building - architecture and design

Clatterbridge Cancer Centre in Liverpool, NHS Building



Clatterbridge Cancer Centre, Liverpool Healthcare Building Project, News, English NHS Design
Clatterbridge Cancer Centre in Liverpool
Merseyside Health Building Development, North West England, UK – design by BDP Architects
29 June 2020
Clatterbridge Cancer Centre ? Liverpool (CCC-L)
Design: BDP, Architects
Location: Liverpool, Merseyside, North West England, UK

photograph : Paul Karalius
Major new cancer hospital opens in Liverpool
A major new hospital that will transform cancer care in a region that is one of the worst affected nationally by the disease has opened in the heart of Liverpool.
The 11-storey Clatterbridge Cancer Centre ? Liverpool (CCC-L) will deliver highly-specialist care including pioneering immunotherapy and the most advanced forms of radiotherapy to the 2.4 million people in Cheshire and Merseyside, and those in surrounding areas. The spectacular new hospital is part of a 162m investment in expanding and transforming cancer services across Cheshire and Merseyside, a region where people are more likely to develop the disease than almost anywhere else in the country.
This expansion of services will ensure the NHS is well placed to meet the rising incidence of cancer as people live longer. In the immediate term, it will also support the NHS to resume normal clinical activity post-COVID-19 by providing protected facilities for people with cancer ? many of whom are particularly at risk if they catch the virus ? as well as releasing capacity in othe...
_MFUENTENOTICIAS e-architect
_MURLDELAFUENTE http://www.e-architect.co.uk/

--------------------------------
 
The hands of Maarten Baas' Schiphol clock are drawn on in real time

Raised Gardens of Sants in Barcelona / Sergi Godia + Ana Molino architects

14-12-2016 21:40 - ( Architecture )


La Solana House By HGR Arquitectos And Diana Arnau

Ming Architects Designs a Standout Amongst a Sea of 80s Homes

Ming Architects designed the modern Lentor House for a growing family that desired tall ceilings, natural light, and proper ventilation. Originally a home built in the late 80s, the new design is a standout amongst the dated houses in a cookie...
03-10-2019 21:51 - ( Architecture )
-------------------------------------