CLB situates Queen?s Lane Pavilion between two creeks on remote Wyoming site - architecture and design

CLB situates Queen?s Lane Pavilion between two creeks on remote Wyoming site



Perforated metal screens and glazed walls define the exterior of this low-lying house in the American West, which was designed by CLB Architects to preserve wetlands and wildlife habitat.

The former projects, all designed by firm principal Eric Logan, include a guesthouse made of timber and stone, a wine silo clad in oxidised steel, and a covered wooden bridge. Earlier structures have a traditional look while later ones are more modern ? demonstrating an evolution in the client's aesthetic.
The single-storey, two-bedroom house was conceived as a "serene glass pavilion" that offers comfort at all hours, in all seasons. L-shaped in plan, the house follows the footprint of a razed structure that predated the current owners.

Wrapping certain parts of the exterior are perforated metal screens that allude to the property's patinated wine silo. The screens help mitigate heat gain while adding an artistic element to the facades. "These metal sheets, cut to a pattern derived from a photo of a surrounding cottonwood grove, modulate the views and cast interesting shadows inside the home," the studio said.

Within the home, the layout is simple and fluid. The short bar contains a garage, mudroom and laundry facilities. In the longer bar, the two bedrooms flank both sides of an open area for cooking, dining and relaxing.
In the public zone, floor-to-ceiling glass provides an intimate connection to the landscape while also ushering in soft, natural light.

In the li...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Could houses be built at the touch of a button" | Architecture | Dezeen

Es Devlin's UK pavilion for Dubai Expo 2020

26-01-2019 21:54 - ( architecture TV )


3+2 Social Housing  / Antonio Holgado Gómez

CTN House by Brengues Le Pavec Architectes

Modern single family house located in Montpellier, France, redesigned and extended by Brengues Le Pavec Architectes. Description by Brengues Le Pavec Architectes he compact and opaque typology of the buildings of the original...
26-10-2018 21:22 - ( Architecture )
-------------------------------------