Diller Scofidio + Renfro completes riverside Tianjin Juilliard School in China - architecture and design

Diller Scofidio + Renfro completes riverside Tianjin Juilliard School in China



Four steel and concrete pavilions linked by glass bridges make up the Tianjin Juilliard School, which New York studio Diller Scofidio + Renfro has completed in northeastern China.
The 32,500-square-metre performing arts institution next to the Hai River in Tianjin is the branch campus of the Juilliard School in New York, which Diller Scofidio + Renfro also created.
Like its US counterpart, the Tianjin Juilliard School has a mix of performance and teaching spaces, alongside communal areas and large portions of glazing that offer glimpses inside.
Diller Scofidio + Renfro has completed the Tianjin Juilliard School
"Our design for the new Tianjin Juilliard School takes much of its DNA from Juilliard's New York campus, which we completed in 2009," said Charles Renfro, the studio's partner-in-charge. "Both projects seek to increase engagement with the public through openness and transparency; offer informal spaces for students to mix and gather, and provide teaching and performance spaces with world-class acoustics."
It is divided into four pavilions linked by bridges
The four pavilions that make up the Tianjin Juilliard School contain a 690-seat concert hall, a 299-seat recital hall and a 225-seat black box theatre, alongside offices and rehearsal spaces.
They are linked together by the five glass bridges, which span a 2,260-square-metre, column-free foyer at the heart of the building.
It is clad in stainless steel and concrete
Externally, these pavilions rea...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Conrad Shawcross forays into architecture with faceted tower that "defies definition"

henning larsen breaks ground on sundby school in denmark, creating a sculptural landscape

16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece

with tools from nature itself, a special architectural experience is composed offering spatial springboards to our senses. The post refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA?s ?terminal? music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia

the coziness valley wants to be a meeting point, a sports-culture- and leisure urban diffuser, a warm exchange, a courageous mixture of local activities. The post gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group?s spiraling ?marsk? watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London\'s Saint John\'s Wood...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Blackened Steel Modernist Home in Boulder by Arch11

The house itself is a simple composition; a square base, clad with precision in a random pattern that recalls the new England stonework of Marcel Breuer and supports a rotated ?L? -shaped second story clad in blackened steel. Continue reading
16-05-2021 22:10 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom | architecture &...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower environmental impact

the mazda MX-30 only offers a 125 mile range, but hold on, open the carriage-like doors, take a seat in the cabin made from recycled plastics, and stay for the ride? The post mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO?s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Breathtaking contemporary mountain home in Steamboat Springs

This two-story contemporary mountain home was designed in 2016 by Vertical Arts Architecture, located in Steamboat Springs, Colorado. The homeowner requested that the design of their home feel warm and cozy yet have a modern aesthetic. The...
09-01-2017 21:40 - ( Interior Design )
-------------------------------------