Evening on the Hill | Fabrica de arhitectura - architecture and design

Evening on the Hill | Fabrica de arhitectura



Evening on the Hill designed by Fabrica de arhitectura, The whole project was meant to provide an intimate environment in a densely populated area relying on energy and resource efficient eco-design. The five houses share a private road, a courtyard that is divided into smaller units, an indoor swimming pool, and a wonderful SPA area. This creates a unique mix of public, semi-public and private spaces that beautifully enhance dwellers? sense of community and closeness to nature.
https://youtu.be/g4IrBSYEVSc

We took great care to keep the same level of intimacy inside the houses and paid attention to the smallest details of decoration. We even used Romanian traditional motifs in the interior design and mixed up different patterns and materials to create stunning, balanced interiors.
Photography: Cosmin Dragomir In order to make our clients? lives even more amazing, we positioned the houses according to cardinal directions. You can enjoy the sunrise while drinking your morning coffee in the living room and watch stunning sunsets right from your window when you get back to the bedroom in the evening.
Site Plan
Project Info:

Architects: Fabrica de arhitectura

Location: Bucharest, Romania

Architect in Charge: Daniel Nicolae Popescu

Area: 1785.0 m2

Project Year: 2015

Photographs: Cosmin Dragomir

Manufacturers: Schüco

Team: Daniel Nicolae Popescu, Irina Stinghe, Anca Dr?g?ni??, Andreea Stoenescu, Adela Voinea

Collaborators: STRUCTURE engineering: Provisco, MEP engineerin...
_MFUENTENOTICIAS arch2o
_MURLDELAFUENTE http://www.arch2o.com/category/architecture/

--------------------------------
 
Zaha Hadid Architects is "yet to evolve", says Patrik Schumacher

Kiki & Joost creates patterned solar panels for MyEnergySkin

02-01-2020 22:03 - ( Architecture )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Yellow accents brighten Lone Tree Wellness Center by Neumann Monson

An elevated running track encircles this sports centre that Neumann Monson Architects has designed for the residents of Lone Tree, Iowa. The 21,400-square-foot (1,988-square-metres) Lone Tree Wellness Center was created for the community of...
02-12-2018 21:55 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Audiovisual installation translates emotions into beams of light

Studio Nick Verstand has created an immersive audiovisual installation that reinterprets people\'s emotions as pulsing light compositions.  During this year\'s Dutch Design Week, visitors to the Aura installation were equipped with multiple...
25-11-2017 21:45 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Shinkoji Temple | Mamiya Shinichi Design Studio

Designed by Mamiya Shinichi Design Studio, Plan for the temple?s main building to connect the sky and a town. The site is located in an old town in Minami-ku Nagoya city, where the traces of a shopping street still remained. Keeping the temple?s...
31-01-2020 21:54 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Exhibition Center of Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center | SHUISHI

Designed by SHUISHI, Situated in the eastern CBD of Longgang, Shenzhen, Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center enjoys the unique urban landscape resources, with its exhibition center constructed earlier looking towards Longgang Universiade...
30-08-2019 21:50 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Undulating roof crowns Rogers Stirk Harbour + Partners' Hong Kong bridge immigration building

Rogers Stirk Harbour + Partners and Aedas have completed the Passenger Clearance Building to house immigration facilities for passengers and goods entering Hong Kong. Built on a new 150-hectare artificial island reclaimed from the open waters...
01-12-2018 21:57 - ( Architecture )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Small and cozy modern barn house getaway in Vermont

This minimal modern barn house was designed by Joan Heaton Architects, along with builder Silver Maple Construction, located in Weybridge, Vermont. This property was designed as a simple vacation getaway spot for a family to relax and enjoy the...
20-09-2017 21:56 - ( Interior Design )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Cozy mountain style cabin getaway in Martis Camp, California

This gorgeous mountain style cabin was designed by architect Dennis E. Zirbel along with NSM Construction is located in the luxurious private community of Martis Camp, in Truckee, California. An idyllic place to call home, this area was rated...
15-05-2017 21:47 - ( Interior Design )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Burning Man reveals 2020 temple design

Colorado architect Renzo Verbeck and artist Sylvia Adrienne Lisse have designed an eight-pointed angular structure to serve as the temple at the 2020 Burning Man Festival. Called Empyrean, the pavilion will form the centrepiece of the temporary...
27-01-2020 21:57 - ( architecture TV )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

House Siding Ideas ? This Modern House Was Clad In Black Fibre Cement Panels With Matching Black Battens

Photography by Ryan Jellyman   Studio Jackson Scott has recently completed a small modern house in Australia, that sits tucked away from the street and is surrounded by trees. The exterior of the house is covered in black fibre cement panels...
05-07-2019 21:53 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Inviting Spanish style home gets refreshed in Southern California

This charming Spanish style home was designed by award-winning interior design firm Jette Creative, located in the heart of Los Angeles, California. The designers meticulously renovated this home, focusing on the kitchen, master bedroom suite and...
29-06-2017 21:47 - ( Interior Design )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

XL-Muse creates tunnel of books for shop in China

Shanghai studio XL-Muse has used black mirrored flooring and arched shelves to create a tunnel of books inside a Chinese store (+ slideshow). The shelving reaches to the ceiling in the corridor of the Yangzhou Zhongshuge bookshop and is reflected...
09-07-2016 21:42 - ( Architecture )
-------------------------------------