Greece plans floating sea barrier to keep out refugees - architecture and design

Greece plans floating sea barrier to keep out refugees



Greece has been criticised for plans to erect a floating barrier of nets on the border with Turkey in the Aegean Sea to deter people crossing by boat.
Pylons will be sunk into the ocean floor to create a 1.1-metre-high wall of nets, with half a metre of the barrier above the surface of the sea. Flashing lights will top the 1.7-mile-long wall, which the Greek government has budgeted ?500,000 (£424,000) to build.
Sea wall will pose danger to refugees
Human rights watchdogs have condemned the project. Amnesty International deputy director for research Massimo Moratti said the floating dam would target asylum-seekers and refugees and "lead to more danger for those desperately seeking safety".
"The plan raises serious issues about rescuers' ability to continue providing life-saving assistance to people attempting the dangerous sea crossing to Lesvos," said Moratt. "The government must urgently clarify the operational details and necessary safeguards to ensure that this system does not cost further lives."
Life jackets and boats on Lesbos from thousands of people trying to cross the sea to Europe. Photograph by Jim Black
In 2019, the International Organisation for Migration (IOM) recorded the death of 66 people taking the eastern Mediterranean sea route to Europe.
The United Nations and European Union have reminded Greece to abide by international law. "Every state, including Greece, has a legitimate right to manage their borders," spokespe...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Jaime Hayon interview: Plenum furniture collection for Fritz Hansen | Design | Dezeen

Kiki & Joost creates patterned solar panels for MyEnergySkin

02-01-2020 22:03 - ( Architecture )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Yellow accents brighten Lone Tree Wellness Center by Neumann Monson

An elevated running track encircles this sports centre that Neumann Monson Architects has designed for the residents of Lone Tree, Iowa. The 21,400-square-foot (1,988-square-metres) Lone Tree Wellness Center was created for the community of...
02-12-2018 21:55 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Audiovisual installation translates emotions into beams of light

Studio Nick Verstand has created an immersive audiovisual installation that reinterprets people\'s emotions as pulsing light compositions.  During this year\'s Dutch Design Week, visitors to the Aura installation were equipped with multiple...
25-11-2017 21:45 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Shinkoji Temple | Mamiya Shinichi Design Studio

Designed by Mamiya Shinichi Design Studio, Plan for the temple?s main building to connect the sky and a town. The site is located in an old town in Minami-ku Nagoya city, where the traces of a shopping street still remained. Keeping the temple?s...
31-01-2020 21:54 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Exhibition Center of Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center | SHUISHI

Designed by SHUISHI, Situated in the eastern CBD of Longgang, Shenzhen, Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center enjoys the unique urban landscape resources, with its exhibition center constructed earlier looking towards Longgang Universiade...
30-08-2019 21:50 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Undulating roof crowns Rogers Stirk Harbour + Partners' Hong Kong bridge immigration building

Rogers Stirk Harbour + Partners and Aedas have completed the Passenger Clearance Building to house immigration facilities for passengers and goods entering Hong Kong. Built on a new 150-hectare artificial island reclaimed from the open waters...
01-12-2018 21:57 - ( Architecture )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Small and cozy modern barn house getaway in Vermont

This minimal modern barn house was designed by Joan Heaton Architects, along with builder Silver Maple Construction, located in Weybridge, Vermont. This property was designed as a simple vacation getaway spot for a family to relax and enjoy the...
20-09-2017 21:56 - ( Interior Design )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Cozy mountain style cabin getaway in Martis Camp, California

This gorgeous mountain style cabin was designed by architect Dennis E. Zirbel along with NSM Construction is located in the luxurious private community of Martis Camp, in Truckee, California. An idyllic place to call home, this area was rated...
15-05-2017 21:47 - ( Interior Design )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Burning Man reveals 2020 temple design

Colorado architect Renzo Verbeck and artist Sylvia Adrienne Lisse have designed an eight-pointed angular structure to serve as the temple at the 2020 Burning Man Festival. Called Empyrean, the pavilion will form the centrepiece of the temporary...
27-01-2020 21:57 - ( architecture TV )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

House Siding Ideas ? This Modern House Was Clad In Black Fibre Cement Panels With Matching Black Battens

Photography by Ryan Jellyman   Studio Jackson Scott has recently completed a small modern house in Australia, that sits tucked away from the street and is surrounded by trees. The exterior of the house is covered in black fibre cement panels...
05-07-2019 21:53 - ( Architecture )
OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

Inviting Spanish style home gets refreshed in Southern California

This charming Spanish style home was designed by award-winning interior design firm Jette Creative, located in the heart of Los Angeles, California. The designers meticulously renovated this home, focusing on the kitchen, master bedroom suite and...
29-06-2017 21:47 - ( Interior Design )


OMA completes Potato Head Studios resort in Bali

XL-Muse creates tunnel of books for shop in China

Shanghai studio XL-Muse has used black mirrored flooring and arched shelves to create a tunnel of books inside a Chinese store (+ slideshow). The shelving reaches to the ceiling in the corridor of the Yangzhou Zhongshuge bookshop and is reflected...
09-07-2016 21:42 - ( Architecture )
-------------------------------------