Hunan OCT Caoqiao Cultural Commercial Street - architecture and design

Hunan OCT Caoqiao Cultural Commercial Street



OCT Caoqiao Cultural Commercial Street, Hunan Masterplan, Chinese Mixed-Use Project, Architecture Images
Hunan OCT Caoqiao Cultural Commercial Street
29 June 2020
OCT Caoqiao Cultural Commercial Street
Masterplanner and Architect: LWK + PARTNERS
Location: Hunan Province, China

Masterplan concepts and major architectural highlights for Hunan OCT Caoqiao Cultural Commercial Street in China have been revealed by architectural practice LWK + PARTNERS. It is as one of the two new leisure-cultural projects collaborated with Overseas Chinese Town, the other being a site in the city of Xiangyang, following the earlier Zhongshan OCT Harbour. These projects continue to show their shared commitment to embrace natural ecology in quality urban communities.
Hunan OCT Caoqiao Cultural Commercial Street is part of Laiyan New Town in Hengyang and shares its vision to create a multifunctional urban space with a mix of recreational tourism and city living. It will be developed in three phases: the first focuses on well-curated consumer experience, the second proposes a kind of cultural living that combines tradition and modernity, and the third outlines a community that supports creativity, business and habitation with high-rise apartment blocks.

Building on cultural legacy

The Caoqiao project is named after the nearby Qingcao Bridge, an area once bustled with numerous local taverns, forming one of the famous ?eight wonders of Hengyang?. Inspired by its celebrated past, the masterplan of...
_MFUENTENOTICIAS e-architect
_MURLDELAFUENTE http://www.e-architect.co.uk/

--------------------------------
 
David Adjaye designs crystal trophy for The Fashion Awards 2018

Rolling wildflower roof covers Rogers Stirk Harbour + Partners-designed Scottish distillery

22-05-2018 21:51 - ( architecture TV )


Pulp by 41zero42 at Parkside

Live talk with Moooi designers Gabriele Chiave and Joost van Bleiswijk | VDF x Moooi | Dezeen

Marcel Wanders creative director Gabriele Chiave and Kiki and Joost founder Joost van Bleijswijk discuss their new lighting designs for Moooi in this live talk as part of Virtual Design Festival\'s collaboration with the Dutch furniture...
07-07-2020 21:46 - ( architecture TV )
Pulp by 41zero42 at Parkside

Sonic Mountain by Doug Aitken is formed from 365 wind chimes

This installation at California\'s Donum Estate by American artist Doug Aitken arranges a series of hanging wind chimes. Sonic Mountain, Sonoma is nestled into the eucalyptus grove of the 200-acre Sonoma County property, which is known for its...
25-09-2019 21:52 - ( Architecture )
Pulp by 41zero42 at Parkside

process University nm

31-10-2018 21:57 - ( architecture TV )
Pulp by 41zero42 at Parkside

Raised Gardens of Sants in Barcelona / Sergi Godia + Ana Molino architects

Throughout the past century, the line of train and metro tracks through the district of Sants (Barcelona) has been an open wound in its urban fabric, dividing the district into two virtually unconnected parts along an 800-metre section, from Plaza...
14-12-2016 21:40 - ( Architecture )
Pulp by 41zero42 at Parkside

Julia Peyton-Jones interview: Serpentine Pavilion 2012 by Herzog and de Meuron & Ai Weiwei | Dezeen

In the next instalment of our exclusive video series, Julia Peyton-Jones explains why Herzog & de Meuron and Ai Weiwei chose to dig into the ground to create their 2012 Serpentine Gallery Pavilion. Read more on Dezeen:...
01-07-2019 22:00 - ( architecture TV )


Pulp by 41zero42 at Parkside

100 metre long helical staircase is clad with 10 tonnes of copper

This one-minute captioned video shows the dramatic helix staircase that Danish studio CEBRA added to a science centre in Copenhagen.  Located in the harbour of Copenhagen\'s Hellerup district, formerly a bottling plant operated by the Tuborg...
22-10-2018 21:52 - ( architecture TV )
Pulp by 41zero42 at Parkside

Ming Architects Designs a Standout Amongst a Sea of 80s Homes

Ming Architects designed the modern Lentor House for a growing family that desired tall ceilings, natural light, and proper ventilation. Originally a home built in the late 80s, the new design is a standout amongst the dated houses in a cookie...
03-10-2019 21:51 - ( Architecture )
-------------------------------------