IF_DO creates geometric extension to east London flat - architecture and design

IF_DO creates geometric extension to east London flat



Triangular skylights meet terrazzo floors in this quirky extension that architecture studio IF_DO has added to the Montague Court flat in east London, which occupies a former synagogue.
Located in the neighbourhood of Dalston, the flat has been extended by architecture studio IF_DO to create a "lofty, dynamic, and unexpected space".

The ground-floor flat is set inside an octagonal building that was a synagogue at the beginning of the 19th century, before being turned into housing in the 1990s.
Its unusual eight-sided floor plan is what inspired the studio to create a geometric extension for the homeowners, who wanted an additional room where they could host overnight guests or work from home.

"[The clients] wanted to create something truly special ? their brief was not only to create a much needed second bedroom and study, but to also enhance the eccentricities and add value to the architectural character of the building," Sarah Castle, co-founder of the studio, explained to Dezeen.
Taking over a dark and disused courtyard, the 73 square-metre extension features a birch timber roof that's punctuated by triangle-shaped skylights.

As the flat is accessed from a narrow communal corridor, the studio designed the components so that they could be carried through the building to the construction site. Each part could measure no more than 2.4 metres.

Birchwood has also been used to line the walls, while the floor has been covered with orange and green-fleck...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Design can help people understand consent and sexual etiquette, says Embassy of Intimacy curator

scotland’s historic ‘hill house’ displayed as museum artifact during major restoration

24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Casa SN by Salvatore Spataro

This minimalist single family house located in Noto, Italy, has been designed in 2018 by Salvatore Spataro. Photography courtesy of Samuele Castiglione Visit Salvatore Spataro
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Inside-out Anis office block in Nice is covered in outdoor work spaces

Nicolas Laisné Architectes and Dimitri Roussel have turned a traditional office layout inside-out by putting staircases and workstations on the facade of an office in Nice. Called Anis, the office block was designed to improve workplace wellbeing...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Vancouver House

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Creating value from a previously neglected infill site, Vancouver House squeezes up and out from the residual spaces at the base of the Granville Bridge. ARCHITECTS Bjarke Ingels Group...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Nicholas Grimshaw reveals 10 high-tech career highlights

High-tech pioneer Nicholas Grimshaw has stepped down as chairman of his eponymous architecture studio. In this series of movies he talks through 10 highlights that defined his five-decade career. Park Road Apartments, London, UK, 1970 One of...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

A Holiday Mountain Home Clad with Wood Sunshade in Tarvisio, Italy

Z House is a holiday home situated on a steep slope that presented many challenges for geza during the design process. Located in Tarvisio, Udine, Italy, the mountain house design required two volumes that are sectioned out with different heights...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Munini District Hospital

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Terraced crops climb the slopes of every mountain in northern Rwanda, continental Africa’s most densely populated nation. Nearly every speck of arable land is taken so people push into...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

The Carlsberg City – Bohrs Tower by Handvärk

Situated in Copenhagen, Denmark, this modern apartment has been recently completed by Handvärk. Photography courtesy of Handvärk Visit Handvärk
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Alternative housing models to tackle Sydney?s affordability crisis

Smart homes with eye scanners, pop up shelters in unused buildings and affordable ownership models are some of the innovative ideas shortlisted for the City of Sydney?s housing challenge. Jurors selected seven entries for new ideas for alternative...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Cano Lasso completes child-friendly branch of Second Home in London Fields

A huge translucent panel punctuated by circular openings fronts the latest branch of co-working space Second Home in east London, which includes a nursery and outdoor play area. The shared office has been designed by Madrid-based studio Cano...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Hillside Sanctuary by Hoedemaker Pfeiffer offers elevated views of coastal Washington

American firm Hoedemaker Pfeiffer used stone, wood and glass to create a main dwelling and guest house for a steep, forested site in the Pacific Northwest overlooking the ocean. Hillside Sanctuary is located on a remote site in the San Juan...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall

\'statue of liberty\' is on permanent display at the courtyard of the hamburger bahnhof museum in berlin. The post elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall appeared first on designboom | architecture...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Skaterhall | Herrmann + Bosch Architekten

Skaterhall designed by Herrmann + Bosch Architekten, The Municipality of Stuttgart intended to build a roof for the skaterpark placed at the Friedhofstreet in the north of Stuttgart, which was constructed in 2008. They wanted to protect the existing...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
-------------------------------------