Labyrinth of hanging lace entices visitors inside Self-Portrait's New York pop-up - architecture and design

Labyrinth of hanging lace entices visitors inside Self-Portrait's New York pop-up



Translucent swathes of white and pink floral lace hang from six-metre-high wooden frames inside this New York pop-up store, designed by Storey Studio.
The pop-up store is located at the heart of the SoHo neighbourhood and is the first physical retail space that Self-Portrait has opened in the United States.
Prior to this, pieces from the womenswear brand could only be purchased on its website, in its London flagship store or via high-end fashion retailers.

When it came to designing the New York pop-up, London-based Storey Studio wanted to take shoppers on a "journey of exploration, touch and discovery".
A "tactile labyrinth" of lace has therefore been created in the building's entryway, enveloping customers as they walk through to the shop floor. "We wanted to create intrigue and anticipation from outside of the store," said Robert Storey, founder of the studio.

Thin sheets of pink and white lace have been hung at various lengths and arranged in a loose, concentric circle ? lace panels in the innermost ring are the shortest in length, allowing visitors to pass easily underneath.
To maintain the arc-shape of the lace panels, each sheet is sewn to a curved metal rod. These are attached by tensile wires to huge timber frames that flank each side of the store.
Storey added that including the exposed and "unrefined" timber frame was an attempt to reject the "too polished, super-luxury" experience of New York and create an overa...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Hotels in Dubai are becoming more tasteful, say AHEAD MEA awards judges

Es Devlin's UK pavilion for Dubai Expo 2020

26-01-2019 21:54 - ( architecture TV )


3+2 Social Housing  / Antonio Holgado Gómez

CTN House by Brengues Le Pavec Architectes

Modern single family house located in Montpellier, France, redesigned and extended by Brengues Le Pavec Architectes. Description by Brengues Le Pavec Architectes he compact and opaque typology of the buildings of the original...
26-10-2018 21:22 - ( Architecture )
-------------------------------------