MDDM Studio completes House on the Great Wall in China - architecture and design

MDDM Studio completes House on the Great Wall in China



Beijing-based MDDM Studio has extended a house near the Great Wall of China by transforming a nearby storage unit into minimalist living quarters. 
The extension ? which is aptly titled House on the Great Wall ? has contemporary living spaces set amongst aged stone walls.

It was previously an unassuming building that has been used to store fruit trees for the local village for over the past 50 years. The unit was directly overlooked by another property, whose owner tasked MDDM Studio with connecting the two buildings to form larger living quarters.
The architecture studio preserved the storage unit's walls that are inlaid with rough chunks of stone, while adding windows to give the building ample access to natural light and views of the hilly terrain.
The studio first carved out a short tunnel to connect to the two buildings, then created a new roof for the extension.
Its comprises of two thick concrete slabs that have been set at different heights, leaving a small gap where extra daylight can seep through. It will also provide additional ventilation in the warm summer months.

"The different heights of the roofs are also responding to in the terraced degradation of the plot [of land]," explained the studio.
Each slab has also been designed to sit slightly short of the building's original structural frame to form a pair of outdoor courtyards on either end of the extension.

One of the building's stone walls has been removed and traded for an expansive glazed pan...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
CONSTRUCCIO?N DE UN DECAGONO. Tutoriales de Arquitectura.

Seymourpowell's Élever make-up printer would replicate looks straight from the internet

22-03-2019 21:55 - ( architecture TV )


"The master and slave mentality remains firmly embedded in architectural culture"

Barber and Osgerby design first office chair for Vitra

Design duo Barber and Osgerby\'s minimal and "visually calm" Pacific chair is their first office seating for Vitra. Launched at the Orgatec 2016 trade fair in Cologne, the Pacific chair conceals its mechanical parts behind an extra-long...
30-10-2016 21:43 - ( Architecture )
-------------------------------------