Old Brompton Road Housing, Earls Court - architecture and design

Old Brompton Road Housing, Earls Court



Old Brompton Road Housing, Earls Court Homes Project, English Mixed-Use Development, UK Architecture Images
Old Brompton Road Housing in Earls Court
3 May 2021
344-350 Old Brompton Road
Design: Pilbrow & Partners
Location: Earls Court, London, England, UK
RBKC Gives Green Light To New Housing Led Development At 344-350 Old Brompton Road

? The approved Earls Court Development Company plans designed by Pilbrow & Partners will bring much-needed new homes to Earls Court

? Delivering 51 new homes for rent including 23 affordable homes and flexible ground floor commercial spaces opposite West Brompton Station

? The all electric building using air-source heat pumps will use no fossil fuels and see a 57% reduction in operational energy use compared to current building regulations The Royal Borough of Kensington and Chelsea Planning Committee has approved plans for the redevelopment of 344-350 Old Brompton Road, a site that had lain derelict for many years. The application from the Earls Court Development Company, designed by award winning architects Pilbrow & Partners was consented by majority decision in a virtual committee meeting on the evening of Thursday 29th April.

The Earls Court Development Company is based on Empress Place in Earls Court and is responsible for bringing forward the development of both 344-350 Old Brompton Road and the wider Earls Court site area, for which it is currently developing a new plan. It has been tasked with this role on behal...
_MFUENTENOTICIAS e-architect
_MURLDELAFUENTE http://www.e-architect.co.uk/

--------------------------------
 
Charlotte Perriand retrospective opens at Fondation Louis Vuitton

henning larsen breaks ground on sundby school in denmark, creating a sculptural landscape

16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece

with tools from nature itself, a special architectural experience is composed offering spatial springboards to our senses. The post refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA?s ?terminal? music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia

the coziness valley wants to be a meeting point, a sports-culture- and leisure urban diffuser, a warm exchange, a courageous mixture of local activities. The post gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group?s spiraling ?marsk? watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London\'s Saint John\'s Wood...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Blackened Steel Modernist Home in Boulder by Arch11

The house itself is a simple composition; a square base, clad with precision in a random pattern that recalls the new England stonework of Marcel Breuer and supports a rotated ?L? -shaped second story clad in blackened steel. Continue reading
16-05-2021 22:10 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom | architecture &...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower environmental impact

the mazda MX-30 only offers a 125 mile range, but hold on, open the carriage-like doors, take a seat in the cabin made from recycled plastics, and stay for the ride? The post mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO?s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Breathtaking contemporary mountain home in Steamboat Springs

This two-story contemporary mountain home was designed in 2016 by Vertical Arts Architecture, located in Steamboat Springs, Colorado. The homeowner requested that the design of their home feel warm and cozy yet have a modern aesthetic. The...
09-01-2017 21:40 - ( Interior Design )
-------------------------------------