Park House Woollahra by Porebski Architects - architecture and design

Park House Woollahra by Porebski Architects



This inspiring midcentury modern home located in Sydney, Australia, has been recently completed by Porebski Architects.

Description
Park House sits harmoniously within the unique landscape of Harbourview Park and the architecture of Woollahra Heritage Conservation Area. Its materials, colours and form blend with the bushland setting and complement the historical houses and heritage sandstone walls.
The house sits at the top of Harbourview Park on a 5-metre-high sandstone wall that forms part of the heritage and natural landscape. The house acts as a gateway to the park, without being imposing. Its low, horizontal profile minimises visual impact and intrusion, and serves as a podium to the Federation house behind. Designed to engage with its place, the concrete-block corner buttresses anchor the house to the wall, and the lighter second-level framework, with black timber, dark zinc and glass, modulates the house amongst the trees. The concrete block defines the tectonics of the house. Service areas are housed in a two-storey mass along the southern boundary; ground-floor bedrooms are between the northern concrete buttresses; and first-floor living areas are in the lighter structure above.
These living areas have a treehouse-like feel. The raised clerestory roof with 3.7-metre-high ceiling creates a lofty sense of space over the living and dining area, and glazing introduces cross ventilation, northern light and framed views of the tree canopies. The e...
_MFUENTENOTICIAS homeadore
_MURLDELAFUENTE https://homeadore.com/

--------------------------------
 
Highly automated robotic warehouse can pack 50 items in five minutes

scotland’s historic ‘hill house’ displayed as museum artifact during major restoration

24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Casa SN by Salvatore Spataro

This minimalist single family house located in Noto, Italy, has been designed in 2018 by Salvatore Spataro. Photography courtesy of Samuele Castiglione Visit Salvatore Spataro
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Inside-out Anis office block in Nice is covered in outdoor work spaces

Nicolas Laisné Architectes and Dimitri Roussel have turned a traditional office layout inside-out by putting staircases and workstations on the facade of an office in Nice. Called Anis, the office block was designed to improve workplace wellbeing...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Vancouver House

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Creating value from a previously neglected infill site, Vancouver House squeezes up and out from the residual spaces at the base of the Granville Bridge. ARCHITECTS Bjarke Ingels Group...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Nicholas Grimshaw reveals 10 high-tech career highlights

High-tech pioneer Nicholas Grimshaw has stepped down as chairman of his eponymous architecture studio. In this series of movies he talks through 10 highlights that defined his five-decade career. Park Road Apartments, London, UK, 1970 One of...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

A Holiday Mountain Home Clad with Wood Sunshade in Tarvisio, Italy

Z House is a holiday home situated on a steep slope that presented many challenges for geza during the design process. Located in Tarvisio, Udine, Italy, the mountain house design required two volumes that are sectioned out with different heights...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Munini District Hospital

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Terraced crops climb the slopes of every mountain in northern Rwanda, continental Africa’s most densely populated nation. Nearly every speck of arable land is taken so people push into...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

The Carlsberg City – Bohrs Tower by Handvärk

Situated in Copenhagen, Denmark, this modern apartment has been recently completed by Handvärk. Photography courtesy of Handvärk Visit Handvärk
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Alternative housing models to tackle Sydney?s affordability crisis

Smart homes with eye scanners, pop up shelters in unused buildings and affordable ownership models are some of the innovative ideas shortlisted for the City of Sydney?s housing challenge. Jurors selected seven entries for new ideas for alternative...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Cano Lasso completes child-friendly branch of Second Home in London Fields

A huge translucent panel punctuated by circular openings fronts the latest branch of co-working space Second Home in east London, which includes a nursery and outdoor play area. The shared office has been designed by Madrid-based studio Cano...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Hillside Sanctuary by Hoedemaker Pfeiffer offers elevated views of coastal Washington

American firm Hoedemaker Pfeiffer used stone, wood and glass to create a main dwelling and guest house for a steep, forested site in the Pacific Northwest overlooking the ocean. Hillside Sanctuary is located on a remote site in the San Juan...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall

\'statue of liberty\' is on permanent display at the courtyard of the hamburger bahnhof museum in berlin. The post elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall appeared first on designboom | architecture...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Skaterhall | Herrmann + Bosch Architekten

Skaterhall designed by Herrmann + Bosch Architekten, The Municipality of Stuttgart intended to build a roof for the skaterpark placed at the Friedhofstreet in the north of Stuttgart, which was constructed in 2008. They wanted to protect the existing...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
-------------------------------------