Powerhouse Company tops reception building with undulating Loop of Wisdom walking trail - architecture and design

Powerhouse Company tops reception building with undulating Loop of Wisdom walking trail



Architecture studio Powerhouse Company has created a reception building topped with a circular walking trail as part of a development in Chengdu, China.
The structures beneath the walking trail will act as a sales pavilion and reception block for the new Unis Chip City development in Chengdu's Tianfu New District, which is under construction in the southern part of the city.
The reception building is topped with the Loop of Wisdom
Powerhouse Company connected these two structures with a bright red rooftop walkway, named Loop of Wisdom, which is designed to make the reception block more useable than if it was a standalone building.
"While spectacular museums and reception centres are quite common in China, we wanted to create an icon that people can actually explore and use," explained the studio's founder Nanne de Ru. A red walking track connects the buildings
The buildings were constructed on a slight hill, and the undulating terrain informed the 698-metre-long circular trail that rises up to form the roofs of the two structures.
"We wanted to work with the landscape rather than ignore it, so we used it to create an elegant, soft form," said Stijn Kempe, partner at Powerhouse Company.

"The building is extremely contextual, even though it is the first building to emerge in this new neighbourhood of Chengdu," he continued.
"Its design is complementary to the surrounding natural landscape and its gentle form invites people to come and explo...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Hunter Office Architecture uses Hindu "science of architecture" to arrange British Columbia house

Riviera 65 by Metricon

05-10-2018 21:20 - ( Architecture )


Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

Counterspace's Children's Courtroom "teaches children about the justice system" | Dezeen

In the third of our series of exclusive video interviews with Sumayya Vally, the architect discusses how her studio Counterspace\'s Children\'s Courtroom project aimed to teach kids about the law, rights and equality. The installation...
02-07-2021 21:44 - ( architecture TV )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

Louvers House in Ho Chi Minh City, HCMC Home

Louvers House, Ho Chi Minh City Luxury House, Vietnamese Building, Architecture Images Louvers House in Ho Chi Minh City New Real Estate Architecture in Thao Dien, HCMC, Vietnam design by MIA Design Studio 19 Sep 2020 Louvers House – Ho Chi...
19-09-2020 21:49 - ( Architecture )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

20 Most Creative And Inspiring Rock Garden Landscaping Ideas

  Cultivating a rock garden can add a beautiful element to your landscape. Mix in a variety of plants, shrubs, grasses, cacti, and succulents to enhance the beauty of your property. Rock gardens are low-maintenance. They are simple to attain,...
26-03-2021 21:44 - ( Interior Design )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

37 Unbelievable Rustic Kitchen Design Ideas To Steal

To have a warm and inviting rustic kitchen design in your home, you do not necessarily have to reside in the mountains or countryside. You just need to incorporate a few simple design elements into your space to create this aesthetic. This includes...
24-08-2019 21:50 - ( Interior Design )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

Small and cozy modern barn house getaway in Vermont

This minimal modern barn house was designed by Joan Heaton Architects, along with builder Silver Maple Construction, located in Weybridge, Vermont. This property was designed as a simple vacation getaway spot for a family to relax and enjoy the...
20-09-2017 21:56 - ( Interior Design )


Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

Sleek and sexy modern hillside home above Sunset Plaza, LA

Architecture studio McClean Design has completed this modern hillside home nestled in a desirable area overlooking Sunset plaza in Los Angeles, California. Clean lines and modern architecture characterizes this fascinating 9,000 square foot property...
10-01-2017 21:41 - ( Interior Design )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

John Pawson designs private residences at the Jaffa Hotel in Israel

British minimalist John Pawson has fitted-out the interiors of a collection of apartments with oak and minimal decor for the Jaffa Hotel that he designed in Tel Aviv, Israel. The Jaffa Residences are part of a luxury hotel in a 19th-century...
06-01-2019 21:53 - ( Architecture )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

An Old Lakeside Cottage Was Replaced With A New House Made Of Wood, Stone, And Glass

Photography by Revelateur Altius Architecture has designed a lakeside house in Peterborough, Canada, that replaced an old single-story cottage that was hidden from view by a large perimeter hedge. The new home was designed to take full advantage of...
30-10-2019 21:58 - ( Architecture )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

Watch our talk with Steelcase and J Mayer H on post-pandemic workplace design

Dezeen teamed up with office design brand Steelcase and architecture firm J Mayer H to host a live talk exploring the needs of office workers after the pandemic. Moderated by Dezeen\'s chief content officer Benedict Hobson, the panel featured...
21-07-2021 21:43 - ( architecture TV )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

INSIDE LOOK: Nashville district welcomes new community of tiny homes for homeless

24-07-2021 22:12 - ( Architecture )


Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

junya ishigami revitalizes abandoned tokyo mansion with organic charred wood pavilion

the darkened structure extends across the garden in flexible shapes, gently enveloping the pre-existing trees and vegetation. The post junya ishigami revitalizes abandoned tokyo mansion with organic charred wood pavilion appeared first on...
18-07-2021 21:47 - ( Architecture )
Lines light installation demonstrates the "catastrophic impact" of rising sea-levels

24 Most Amazing Backyard Shed Ideas For An Inviting Garden

The addition of a backyard shed can not only enhance the aesthetics of your garden but provide functional space for storage and relaxation. These sheds can house your essential gardening tools and supplies along with outdoor recreational equipment...
17-07-2020 21:45 - ( Interior Design )
-------------------------------------