Quarry Bay Residence by Lim + Lu - architecture and design

Quarry Bay Residence by Lim + Lu



Located in Hong Kong’s Quarry Bay neighborhood, this 1,200 sq ft vacation-like apartment has been completely redesigned in 2019 by Lim + Lu.

Description
Lim + Lu, the New York-founded multidisciplinary design practice, announces the transformation of a 1,200 square feet vacation-like haven that was previously abandoned for over 15 years in Hong Kong’s Quarry Bay neighborhood.
The story is a fascinating one. The flat’s previous owner, who resided in the apartment for most of his life, left Hong Kong over 15 years ago and left everything behind. When Lim + Lu visited the site last year, it seemed like time had stood still. Everything had been kept exactly in its original location, reminiscent of a classic Wong Kar Wai movie. The new owners, one of them is co-founder of boutique developer District 15, are no stranger to refitting old properties. They are also a nature-loving couple with a passion for relics. Their sentiment towards the building’s old characteristics remains true. As a result, Lim + Lu decided that the chipped concrete beams throughout the apartment were to remain untouched. The faded jade and orange hue beams juxtaposed with the new pristine white walls, and complements the warm palette of oak and brass accents throughout the apartment.

More so, the couple wished for the apartment to be awash with elements of surprise, things unique to this apartment and this apartment alone. “The idea that time could be us...
_MFUENTENOTICIAS homeadore
_MURLDELAFUENTE https://homeadore.com/

--------------------------------
 
Ying Gao's dresses become animated in the presence of strangers

scotland’s historic ‘hill house’ displayed as museum artifact during major restoration

24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Casa SN by Salvatore Spataro

This minimalist single family house located in Noto, Italy, has been designed in 2018 by Salvatore Spataro. Photography courtesy of Samuele Castiglione Visit Salvatore Spataro
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Inside-out Anis office block in Nice is covered in outdoor work spaces

Nicolas Laisn Architectes and Dimitri Roussel have turned a traditional office layout inside-out by putting staircases and workstations on the facade of an office in Nice. Called Anis, the office block was designed to improve workplace wellbeing...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Vancouver House

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Creating value from a previously neglected infill site, Vancouver House squeezes up and out from the residual spaces at the base of the Granville Bridge. ARCHITECTS Bjarke Ingels Group...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Nicholas Grimshaw reveals 10 high-tech career highlights

High-tech pioneer Nicholas Grimshaw hasstepped down as chairman of his eponymous architecture studio. In this series of movies he talks through 10 highlights that defined his five-decade career. Park Road Apartments, London, UK, 1970 One of...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

A Holiday Mountain Home Clad with Wood Sunshade in Tarvisio, Italy

Z House is a holiday home situated on a steep slope that presented many challenges for geza during the design process. Located in Tarvisio, Udine, Italy, the mountain house design required two volumes that are sectioned out with different heights...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Munini District Hospital

WINNER OF A 2015 CANADIAN ARCHITECT AWARD OF EXCELLENCE Terraced crops climb the slopes of every mountain in northern Rwanda, continental Africa’s most densely populated nation. Nearly every speck of arable land is taken so people push into...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

The Carlsberg City – Bohrs Tower by Handvrk

Situated in Copenhagen, Denmark, this modern apartment has been recently completed by Handvrk. Photography courtesy of Handvrk Visit Handvrk
24-06-2019 21:21 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Alternative housing models to tackle Sydney?s affordability crisis

Smart homes with eye scanners, pop up shelters in unused buildings and affordable ownership models are some of the innovative ideas shortlisted for the City of Sydney?s housing challenge. Jurors selected seven entries for new ideas for alternative...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Cano Lasso completes child-friendly branch of Second Home in London Fields

A huge translucent panel punctuated by circular openings fronts the latest branch of co-working space Second Home in east London, which includes a nursery andoutdoor play area. The shared office has been designed by Madrid-based studio Cano...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Hillside Sanctuary by Hoedemaker Pfeiffer offers elevated views of coastal Washington

American firm Hoedemaker Pfeiffer used stone, wood and glass to create a main dwelling and guest house for a steep, forested site in the Pacific Northwest overlooking the ocean. Hillside Sanctuary is located on a remote site in the San Juan...
24-06-2019 21:59 - ( Architecture )


Gothenburg University students create objects that respond to global topics

elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall

\'statue of liberty\' is on permanent display at the courtyard of the hamburger bahnhof museum in berlin. The post elmgreen & dragset insert 24-hour ATM onto concrete segment of the berlin wall appeared first on designboom | architecture...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
Gothenburg University students create objects that respond to global topics

Skaterhall | Herrmann + Bosch Architekten

Skaterhall designed by Herrmann + Bosch Architekten, The Municipality of Stuttgart intended to build a roof for the skaterpark placed at the Friedhofstreet in the north of Stuttgart, which was constructed in 2008. They wanted to protect the existing...
24-06-2019 21:58 - ( Architecture )
-------------------------------------