RCKa converts former church hall into colourful community centre - architecture and design

RCKa converts former church hall into colourful community centre



Simple timber divisions and bright colours define architecture studio RCKa's conversion of a 19th-century London church hall into The Granville, a community centre with workspaces.
The Granville is the home for thirty businesses, including many former occupants of South Kilburn Studios, where creative start-ups were given space in return for their community involvement.
As well as its workspaces and kitchen, The Granville has hireable rooms for community events, administrative spaces for South Kilburn Trust and a children's centre.

A new, colourful entrance  ? marked by a bright green flue ? delivers visitors directly to this heart of the building.
This "public living room" ? complete with a community kitchen ? at the centre of the building provides a new rationale to a plan formerly based around cellular rooms.  

"We were excited by the project from the outset as an opportunity to bring diverse groups within the community together," project architect Anthony Staples told Dezeen.
"However, it quickly became apparent that a degree of separation would be required. We decided to mediate between different uses and users while achieving our ambition of creating a community space that was inclusive, open and welcoming to all."

The large former church hall with clerestory lighting and slim timber columns, alongside the cafe, is now a co-working space with private, semi-open studios arranged around its edges.
It has been divided up using sectio...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
Marble powder creates seamless finish for World Interior of the Year says designer Weng Shang Wei

-------------------------------------