Ridged roofline at Maggie's Cardiff recalls outline of Welsh mountains - architecture and design

Ridged roofline at Maggie's Cardiff recalls outline of Welsh mountains



London studio Dow Jones Architects has completed a temporary Maggie's Centre for cancer care in Cardiff with a series of angular roofs clad entirely in weathering steel.
Dow Jones Architects designed the temporary building for the Maggie's charity, which provides free practical, social and emotional help to anyone affected by cancer, after a previous plan for a permanent building was abandoned.
The architecture studio designed Maggie's Cardiff to be "the same as a regular Maggie's Centre but smaller, quicker and cheaper."
A landscaped courtyard just inside the entrance provides an immediate connection with nature and the spaces open up towards the trees to the rear.
"Our building takes you on a journey from the bleakness of the carpark, through an intimate courtyard garden, into a range of calm and contemplative spaces which focus on the stand of trees and a new landscape garden," said the architecture studio.
...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
LA ESCALA Y SUS USOS. Tutoriales de arquitectura.

-------------------------------------