Transformation of a House by Atelier Pierre-Louis Gerlier - architecture and design

Transformation of a House by Atelier Pierre-Louis Gerlier



Transformation of a House is a beautiful mid-century apartment located in Paris, France, completely redesigned in 2019 by Atelier Pierre-Louis Gerlier.

Description
The house is located in the heart of Paris in an atypical pedestrian street where there are only houses. The owners are a young couple, just married and preparing to start a family. The objective of the construction site was twofold:
– To restore the parts damaged by time (It was necessary to completely redo certain floors, to reinforce beams eaten by insects…).

– To reorganize the house by decompartmentalizing as much as possible the living spaces located at the middle level, to create a floor reserved for the children on the lower level and to create a parental suite on the upper floor. In order to respect the historical character of the house, we have chosen handcrafted materials and designed refined furniture with very slight modenature details.
We have respected and highlighted everything that made this house unique (bare structure of the frame, restoration of the facade …) and added new modenatures that fit with the existing.
Photography courtesy of Atelier Pierre-Louis Gerlier
Visit Atelier Pierre-Louis GerlierThe post Transformation of a House by Atelier Pierre-Louis Gerlier first appeared on HomeAdore.

...
_MFUENTENOTICIAS homeadore
_MURLDELAFUENTE https://homeadore.com/

--------------------------------
 
Photos reveal cave-like interiors of Jean Nouvel's National Museum of Qatar

henning larsen breaks ground on sundby school in denmark, creating a sculptural landscape

16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece

with tools from nature itself, a special architectural experience is composed offering spatial springboards to our senses. The post refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA?s ?terminal? music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia

the coziness valley wants to be a meeting point, a sports-culture- and leisure urban diffuser, a warm exchange, a courageous mixture of local activities. The post gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group?s spiraling ?marsk? watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London\'s Saint John\'s Wood...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Blackened Steel Modernist Home in Boulder by Arch11

The house itself is a simple composition; a square base, clad with precision in a random pattern that recalls the new England stonework of Marcel Breuer and supports a rotated ?L? -shaped second story clad in blackened steel. Continue reading
16-05-2021 22:10 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom | architecture &...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower environmental impact

the mazda MX-30 only offers a 125 mile range, but hold on, open the carriage-like doors, take a seat in the cabin made from recycled plastics, and stay for the ride? The post mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO?s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Breathtaking contemporary mountain home in Steamboat Springs

This two-story contemporary mountain home was designed in 2016 by Vertical Arts Architecture, located in Steamboat Springs, Colorado. The homeowner requested that the design of their home feel warm and cozy yet have a modern aesthetic. The...
09-01-2017 21:40 - ( Interior Design )
-------------------------------------