Venice Biennale Slovenia Pavilion 2021 - architecture and design

Venice Biennale Slovenia Pavilion 2021



Venice Architecture Biennale Slovenia Pavilion 2021, Exhibition in Italy, Design
Venice Biennale Slovenia Pavilion 2021 News
30 Apr 2021
La Biennale di Venezia Pavilion of Slovenia 2021
The Common in Community
Seventy Years of Cooperative Centres as a Social Infrastructure
Pavilion of Slovenia
at the 17th International Architecture Exhibition ? La Biennale di Venezia
Cooperative centre in Kostanjevica na Krki, 1953:

photo Courtesy of Bo?idar Jakac Art Museum, Kostanjevica na Krki (photo: Lado Smrekar)
As we go through our daily routines we frequently overlook how important community is in our lives; we lose sight of our place within it, our relationships with other people, and how strongly this shapes our daily lives. But once this interaction is broken due to personal or social circumstances, it soon becomes obvious how much it is missed. It?s in times of economic, health or natural crises that indoor public community spaces suddenly become extremely important connective elements whose existence is crucial for the widest community. The exhibition focuses on the Cooperative Centre ? a multipurpose public building most often set in a rural context. In villages, small towns and suburban areas they serve as venues for various administrative, economic, social and cultural activities. The cooperative centre has a specific architectural typology, whose purpose is to create an indoor public space that usually serves as a central space in the community, a place of social interac...
_MFUENTENOTICIAS e-architect
_MURLDELAFUENTE http://www.e-architect.co.uk/

--------------------------------
 
CÓMO INSTALAR BALDOSA

henning larsen breaks ground on sundby school in denmark, creating a sculptural landscape

16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece

with tools from nature itself, a special architectural experience is composed offering spatial springboards to our senses. The post refracted swimming pool light fills this geometric villa?s interior in greece appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA?s ?terminal? music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia

the coziness valley wants to be a meeting point, a sports-culture- and leisure urban diffuser, a warm exchange, a courageous mixture of local activities. The post gutarqs proposes vital park for coziness valley challenge in murmansk, russia...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group?s spiraling ?marsk? watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Child Studio transforms 60s London post office into Maido sushi restaurant

Child Studio has used a glass block wall, dark cherry wood panelling and a soft blue coffered ceiling to channel 1960s London in this sushi restaurant. Located in a former post office, Maido is an eatery in London\'s Saint John\'s Wood...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Blackened Steel Modernist Home in Boulder by Arch11

The house itself is a simple composition; a square base, clad with precision in a random pattern that recalls the new England stonework of Marcel Breuer and supports a rotated ?L? -shaped second story clad in blackened steel. Continue reading
16-05-2021 22:10 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark

the tower is inspired by a strand of human DNA, and is divided between two separate staircases. The post bjarke ingels group’s spiraling ‘marsk’ watchtower soon to become a new icon in denmark appeared first on designboom | architecture &...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower environmental impact

the mazda MX-30 only offers a 125 mile range, but hold on, open the carriage-like doors, take a seat in the cabin made from recycled plastics, and stay for the ride? The post mazda MX-30 electric SUV: smaller battery, less range yet lower...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston

the lobby bar is enveloped by aluminized fabric heat shields ? a nod to NASA and houston?s space history. The post industrial materials + ephemeral lighting form OMA’s ‘terminal’ music venue in houston appeared first on designboom |...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO?s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:53 - ( Architecture )


Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats

the design generates a series of functional spaces equipped with window niches, shelves, stairs, and atriums ? typical cat favorites.  The post twisted diagonal volumes form GENETO’s house accommodating both humans and cats appeared first on...
16-05-2021 21:54 - ( Architecture )
Leeds Playhouse Building: PagePark Architects

Breathtaking contemporary mountain home in Steamboat Springs

This two-story contemporary mountain home was designed in 2016 by Vertical Arts Architecture, located in Steamboat Springs, Colorado. The homeowner requested that the design of their home feel warm and cozy yet have a modern aesthetic. The...
09-01-2017 21:40 - ( Interior Design )
-------------------------------------