Wei Yi International Design Associates creates grey-toned apartment in Taipei - architecture and design

Wei Yi International Design Associates creates grey-toned apartment in Taipei



Concrete, clay and dark blue wallpaper line the walls and ceilings of this darkly atmospheric apartment in Taipei, Taiwan, designed by locally based studio Wei Yi International Design Associates.
Measuring 270 square metres, the Blue Eye apartment is located in the city's Zhuwei neighbourhood with panoramic views of the Tamsui River to the west and Mount Datun to the north east. It also neighbours a protected wetlands reserve with a mangrove forest, and Guandu Bridge.

Wei Yi International Design Associates, which has studios in both Taipei and Shanghai, said that the design team channeled the apartment's surrounding topography when designing the apartment.
"The concept of Blue Eye originates from the ocean, where all things are nurtured," explained the designers. "The space reveals the mindset of the resident."
The textured surface of the curved and recessed concrete and clay walls throughout the space are intended to reference the serenity of the nearby wetlands, meanwhile the burgundy pendant lamp in the living area is a nod to the Guandu Bridge.
"The rustic characteristic of cement is used as the main feature for shaping the overall atmosphere, reflecting the resident's pursuit of serenity," said the design team, which also used a water-resistant moiré coating in the master bathroom.

"The resident's mindset determines where he or she lives," said the studio. "The pursuit of tranquility as well as exploration and expectation...
_MFUENTENOTICIAS dezeen
_MURLDELAFUENTE http://www.dezeen.com/

--------------------------------
 
CÓMO TRASLADAR UN ÁNGULO CON EL COMPÁS

Lin’an Sports and Culture Center | Architectural Design & Research Institute of Zhejiang University

11-06-2018 21:58 - ( Architecture )


Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

IKEA's Gunrid curtain can purify air

IKEA is set to launch an air-purifying curtain coated with a mineral-based surface that breaks down common pollutants. The surface of the curtain is treated with a photocatalyst mineral that causes air pollution to break down when light shines...
19-02-2019 21:54 - ( architecture TV )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

NBBJ completes "vertical campus" for Tencent's headquarters in Shenzhen

At the Shenzhen headquarters of tech giant Tencent, twin skyscrapers are connected by sky bridges designed to help employees meet. Architect NBBJ designed Tencent\'s Global Headquarters specifically to prevent the 10,000 workers of the Chinese...
11-04-2018 21:55 - ( architecture TV )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

McLeod Bovell's Container House perches on a West Vancouver hillside

Canadian design firm McLeod Bovell has created a two-storey dwelling for a sloped site with sea views, with a bright red facade and a rear volume that cantilevers over a swimming pool. Located in West Vancouver, the Container House was designed for...
01-10-2018 21:53 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

samsung?s $2,000 foldable phone is breaking after a couple of days say reviewers

journalists who received the galaxy fold before the public launch said the fold screen started flickering before turning completely black. The post samsung’s $2,000 foldable phone is breaking after a couple of days say reviewers appeared...
18-04-2019 22:06 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

The Equalizer | Delution Architect

Designed by Delution Architect, The Equalizer is a metaphorical architectural concept of a rhythm in activity in our lives. The rhythm becomes a keyword for Architect in designing a building that has 3 main functions that are Production House, Music...
30-07-2018 21:51 - ( Architecture )


Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Myro's recyclable refill system is alternative to disposable deodorants

New York studio Visibility has created a refillable deodorant system for Myro, which uses 50 per cent less plastic than a regular disposable deodorant. Designed for newly-launched plant-based deodorant brand Myro, the system consists of a permanent...
30-09-2018 21:51 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Beach retreat with Scandinavian style interiors in Montauk: Surf House

Surf House was designed as a beach retreat for a young family by T.W. Ryan Architecture, located in the small beach enclave of Ditch Plains, Montauk, New York. The area is a hot spot for surfers and bohemians. The homeowners reside in West Village,...
27-09-2017 21:54 - ( Interior Design )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Tree Tents Fuselage Wilderness Cabin

Barely larger than a cable car, Tree Tents? Fuselage Wilderness Cabin is cozy, feature-packed, and easy to install.The post Tree Tents Fuselage Wilderness Cabin appeared first on Men's Gear.
13-02-2019 21:21 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Modulo Rebouças / Dal Pian Arquitetos

At the corner of Rebouças Avenue and Capote Valente Street, in the neighborhood of Pinheiros, the project consists of 46 office units and a theater.
23-08-2016 21:39 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

WHERE LEAST MATTERS MOST

BY KATARINA KATSMA, ASLA National Olmsted Scholar finalist that same year. Since then, Alarcón, who is Peruvian, has been working with a multidisciplinary collective he co-founded called Traction (formerly the Informal Urban Communities Initiative)...
15-05-2018 21:52 - ( Architecture )


Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Recycled ice cream tubs cover walls of elevated Microlibrary by Shau

Two thousand ice-cream tubs form the walls of this small community library in Bandung, Indonesia, and some of them have been perforated to display a subtle message (+ slideshow). The Microlibrary was designed by the local office of architecture...
16-07-2016 21:38 - ( Architecture )
Frank Gehry's Sunset Strip development approved by Los Angeles officials

Steinway & Sons Showroom | OgataYoshiki + SALT + IkawaAtsushi + WataseIkuma

OgataYoshiki + SALT + IkawaAtsushi + WataseIkuma say ?We have designed the Asian flagship store of Steinway & Sons in Tennoz Isle. Our aim was to create a space where their clients can feel Steinway?s craftsmanship, philosophy, history, and the...
20-04-2018 21:50 - ( Architecture )
-------------------------------------