Exhibition Center of Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center | SHUISHI - architecture and design

Exhibition Center of Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center | SHUISHI



Designed by SHUISHI, Situated in the eastern CBD of Longgang, Shenzhen, Shimao Shenzhen-Hong Kong International Center enjoys the unique urban landscape resources, with its exhibition center constructed earlier looking towards Longgang Universiade Green Park, its east side facing the future super-high-rise main tower (it might become China’s tallest building), its north side close to the central green space, and its west side echoing with the landscape mountains. The exhibition center will take into account the functions of planning display, commercial marketing, art exhibition, cultural activities, etc., and inject new vitality into the urban area. It will become the first business card of the Shenzhen-Hong Kong International Center to the public. Photography: Lv Lin
The architectural design has combined modern science and technology with traditional culture, taking “Spiral Scroll” + “Layered Gardens” as the core concept: The spiral rising architectural form together with the LED transparent screen, has formed a hazy paper canvas, displaying a long roll of landscape pictures with national charm; the overhanging at different levels and directions have formed a multi-dimensional layered garden, echoing with the scenery in all directions. The combination of the two is meant to create an exhibition gallery with rich cultural meanings.
Photography: Lv Lin
The gallery is floating above the water mirror, with pastel reflections full of interesting co...
_MFUENTENOTICIAS arch2o
_MURLDELAFUENTE http://www.arch2o.com/category/architecture/

--------------------------------
 
LICENCIA DE CONSTRUCCIÓN 1 de 2, Tutoriales de Arquitectura

Tangshan Organic Farm / ARCHSTUDIO

04-11-2016 21:41 - ( Architecture )


Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Small Booths Inside a Canadian Snowy Forest

Designed by the Atelier Urban Face, these kiosks surround Lac-aux-Castors in Montreal and contribute to the poetic dimension of the place. These three cabins, inclined at 10.20 and 30 degrees respectively, are sheltering the schoolchildren, the...
07-01-2018 21:54 - ( Architecture )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Bouroullec brothers design low-cost Élémentaire chair for Hay

Ronan and Erwan Bouroullec have designed a range of minimal chairs for Danish brand Hay, which they liken to being as simple and inexpensive as a "white T-shirt or blue jeans". Unsatisfied with plastic chairs currently on the market, the French...
24-04-2018 21:53 - ( architecture TV )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Jean Nouvel completes red, white and blue skyscraper La Marseillaise

French architect Jean Nouvel has completed an office skyscraper in Marseille, with a concrete facade painted in 27 shades of red, white and blue in celebration of the port city\'s landscape. The 135 metre-high tower, which is named La...
31-10-2018 21:56 - ( Architecture )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Serie Architects Releases RCA Battersea Campus Proposal

Serie Architects has released its proposal for the Royal College of Art?s (RCA) campus in Battersea, London. Designed for the campus? competition?which was won by Herzog & de Meuron?the 15,000-square-meter project would house the schools of...
13-11-2016 21:42 - ( Architecture )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Eden ? Prefabricated House by Marcel Wanders

Eden by Marcel Wanders is the perfect getaway ? a luxurious prefabricated house designed as a peaceful sanctuary. It is a home away from home to reconnect with others and[...]
25-02-2016 21:51 - ( Architecture )


Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Nendo looks to ancient Japanese tombs for first landscape architecture project

Prolific Japanese design studio Nendo has now moved into urban design, unveiling its massive CoFuFun plaza near Kyoto. The plaza ? located outside of Tenri Station in Japan\'s Nara prefecture ? is the studio\'s largest architecture project...
15-06-2017 21:48 - ( architecture TV )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Watch the video of the discussion on how to be an entrepreneur at Dezeen Day | Dezeen Day 2019

Roksanda Ilincic, Benjamin Hubert and Dara Huang explained how they built their businesses at Dezeen Day last October, with Huang revealing that the secret to success as an entrepreneur is "finding people better than you". Huang, founder of...
18-02-2020 21:57 - ( architecture TV )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Sun Lee reworks traditional Korean craft into clothes made from paper

South Korean designer Sun Lee has created a six-piece collection of clothing from traditional Korean paper which has been cut, torn and rolled by hand. Design Academy Eindhoven graduate Lee developed the fashion collection, called Consumption of...
12-11-2019 21:59 - ( Architecture )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Jaime Hayón uses marble and ceramics to create ?fantastical urban landscape? for MINI

Spanish designer Jaime Hayón explains why he used traditional craft materials in his installation showcasing MINI\'s new electric scooter concept. Hayón\'s Urban Perspectives installation displayed MINI\'s Citysurfer electric scooter on a...
11-04-2016 21:41 - ( architecture TV )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Watches designed by Nendo and Piet Hein Eek added to Dezeen Watch Store sale

Watches by Japanese studio Nendo and Dutch designer Piet Hein Eek are among those just added to The sale now includes over 40 watches, which have been reduced by up to 40 per cent. Limited numbers of each style are available at a discounted rate...
07-04-2017 21:40 - ( Architecture )


Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Gorgeous Spanish Colonial style renovation in San Francisco

This 1930s Spanish Colonial style abode is the dream home of designer Maria Haidamus, owner of Maria Haidamus Interiors. Located in San Francisco, California, this stunning residence showcases architectural elements salvaged from a Spanish...
23-01-2017 21:41 - ( Interior Design )
Before And After ? A Rear Extension Opens This House To The Garden

Blank Studio proposes fibre canopies for sun-drenched Arizona streets

A scheme to convert roadways in Phoenix into car-free and plant-filled corridors shaded by woven canopies has won first place in a design competition. Designed by local firm Blank Studio Design + Architecture, the plan calls for transforming...
30-12-2016 21:42 - ( Architecture )
-------------------------------------