Portsoken Pavilion | Make Architects - architecture and design

Portsoken Pavilion | Make Architects



Designed by Make Architects, Portsoken Pavilion is the centerpiece structure in a new landscaped public square commissioned by the City of London Corporation that has replaced a former gyratory and subways. The small building is a part of a larger civic aim to provide space for events and leisure, improve wellbeing, and provide natural surveillance. The new ?Aldgate Square? is one of the largest new public spaces in London?s Square Mile and improves the connection for the two distinctive listed heritage buildings that sit on either side of the square: the St Botolph without Aldgate church and Sir John Cass?s Foundation Primary School. Make Architects was briefed to create a new pavilion to sit proudly in this new landscape. It was to have an aesthetic relationship with their RIBA Award-winning City of London Information Centre adjacent to St Paul?s Cathedral, which was also commissioned by the client. This latest pavilion picks up on the asymmetrical angles of its predecessor, with an angular monocoque structure that folds down to meet the ground at just three points, with glazing in between. Corten cladding panels form a rigid structural skin, a faceted surface that reduces the overall profile of the pavilion and provides its character. The channels created by the layered cladding are also functional, allowing the rainwater to run down them into discreet drains located where the steel meets the Yorkstone paving. photography by Martina Ferrera
The warm tones of the weathe...
_MFUENTENOTICIAS arch2o
_MURLDELAFUENTE http://www.arch2o.com/category/architecture/

--------------------------------
 
DISEO DE UNA CASA EN TERRENO INCLINADO. 22. Corte longitudinal.

Remote Colorado mountain home blends modern and comfortable

10-01-2017 21:41 - ( Interior Design )


Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Knox Bhavan creates flood-resilient March House on banks of River Thames | Dezeen

London studio Knox Bhavan has created a prefabricated, flood-resilient home on the bank of the River Thames in Buckinghamshire, which is designed to be "future-proof" for at least the next 100 years. Raised above a floodplain on steel stilts,...
15-08-2022 21:43 - ( architecture TV )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Sakuragaoka Childcare Center | Kengo Kuma & Associates

Sakuragaoka Childcare Center A bright child center overflowing with the warmth of wood and light from the Seto Inland Sea was designed for Saijo inHiroshimaPrefecture which is known as a town of red roof tiles and sake breweries. The building was...
03-09-2020 21:44 - ( Architecture )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

20 Most Creative And Inspiring Rock Garden Landscaping Ideas

  Cultivating a rock garden can add a beautiful element to your landscape. Mix in a variety of plants, shrubs, grasses, cacti, and succulents to enhance the beauty of your property. Rock gardens are low-maintenance. They are simple to attain,...
26-03-2021 21:44 - ( Interior Design )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

24 Most Amazing Backyard Shed Ideas For An Inviting Garden

The addition of a backyard shed can not only enhance the aesthetics of your garden but provide functional space for storage and relaxation. These sheds can house your essential gardening tools and supplies along with outdoor recreational equipment...
17-07-2020 21:45 - ( Interior Design )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

The Loop village | MAaP

The Loop village The Loop Village Resort Hotel project is located in the bamboo forest valley of Miaoshan Village, Miaoxi Town, Wuxing District. The construction area is about 2,000 square meters, mainly composed of earth-covered buildings,...
27-01-2021 21:47 - ( Architecture )


Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Spectacular mountain modern family home in Martis Camp

This mountain modern home was custom designed by architecture studio Sagemodern, located in the exclusive community ofMartis Camp, Truckee, California. The central focus for the design of this property was to maximize the views of the surrounding...
24-10-2016 21:43 - ( Interior Design )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

mecanoo unveils maritime center as part of rotterdam?s rijnhaven masterplan

to be located in the middle of the harbor, the organically-shaped building contrasts with the rational, industrial design of the port. The post mecanoo unveils maritime center as part of rotterdam’s rijnhaven masterplan appeared first on...
09-12-2020 21:47 - ( Architecture )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Contemporary Lance Armstrong Foundations with Translucent Landscaping

These cozy Lance Armstrong foundations were come from the contemporary design of the building and the nice lighting fixtures of the space. Through this site we can see the whole side of this foundation and get several inspirations from this...
03-01-2017 21:44 - ( Architecture )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Warm and inviting ranch house reimagined in Colorado’s Rocky Mountains

This stunning mountain ranch house was reimagined by Design Workshop, located on a sprawling 72-acre property in Old Snowmass, Colorado. Snowmass is a charming village nestled in a spectacular valley of Colorado’s Rocky Mountains. The property...
12-10-2020 21:50 - ( Interior Design )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Friars St Ives, 16th-century house restoration

Friars St Ives, Holywell 16th-century house restoration, Historic Cambridgeshire Property Photos, Architecture Friars St Ives, 16th-century house restoration 29 May 2022 Location: Friars, Holywell, Cambridgeshire, southeast England, United...
29-05-2022 21:42 - ( Architecture )


Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

The good news is, extremely dating sites is actually entirely absolve to sign up having

The good news is, extremely dating sites is actually entirely absolve to sign up having Likewise, don’t forget to listing particular preferences, turn-ons and be-offs, so individuals know very well what you’re with the prior to additionally...
11-08-2022 21:42 - ( Architecture )
Doctors Without Borders Select Steven Holl Architects to Build New Eco-friendly Office Building in Geneva

Youtha International APT Community, Shanghai

Youtha International APT Community, Shanghai Homes, New Chinese Housing Building Complex, Architecture Design Youtha International APT Community in Shanghai 5 Jan 2022 Interior: Lacime Architects Location: Songjiang, Shanghai, People’s...
05-01-2022 21:48 - ( Architecture )
-------------------------------------